You are here

Århus: Foredrag med Niels Harrit om det syvende tårn

Foredrag v/ Niels Harrit, lic.scient., lektor i kemi ved Københavns Universitet:

Søndag d. 28. februar 2010 kl. 15:30

Vester Allé 1, Ridehuset

Gratis entré

I de fleste menneskers bevidsthed var World Trade Center (WTC) to gigantiske tårne, der styrtede i grus, efter at de hver blev ramt af et jetfly den 11. september, 2001. Arrangeret af i11time.dk.

Færre mennesker ved, at centeret i virkeligheden bestod af syv bygninger omkring et torv. Den syvende af disse bygninger var halvt så høj som tvillingetårnene, men ragede trods alt næsten 200 m op med sine 47 etager og dækkede et grundareal lidt mindre end en fodboldbane.

Endnu færre mennesker ved, at denne bygning styrtede sammen sent på eftermiddagen, syv timer efter tårnenes kollaps. Bygning 7 blev ikke ramt af noget fly.

Foredraget handler alene om de tekniske og fysiske omstændigheder ved denne begivenhed, der må betegnes som den mest uventede og uforklarlige sammenstyrtning i moderne arkitekturs historie.

Hvis du er forhindret, så kan du set det noget om ham her fra TV2 News d. 9. april 2009:

Eller på youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o

i11time.dk samler folk, der alle kræver en tilbundsgående undersøgelse af 11. september 2001 angrebene inklusiv indehaveren af denne blog.


Alle 3 bygninger faldt med tæt på eller med frit falds hastighed d. 11. september 2001. Frit falds hastighed er fald uden modstand af nogen art. Hvilket vil sige i de konkrete tilfælde fra d. 11. september 2001, at bærende stålelementer i kernen af bygningerne ikke ydede nogen form for modstand ved sammenstyrtningen. & det på trods at disse stålkonstruktioner i årevis havde opfyldt deres formål & understøttet bygningerne. Officielt faldt de sammen på grund af brand.

Siden da er ingen bygninger med stålkonstruktioner faldet sammen på grund af brand noget sted på jorden.

Det eneste tidspunkt nogen bygning med stålkontruktioner faldt sammen på grund af brand skete d. 11. september 2001. Den dag faldt ikke bare en bygning, men hele 3 bygninger.

BBC kunne sågar annoncere bygning 7s fald 23 minutter før den faldt sammen alt imens man kan se bygningen bag reporteren:
BBC annoncerer bygning 7s fald 23 minutter før (denmarkonline.dk)

Kommentarer