You are here

Kommuner fyrer faglærte og ansætter folk med løntilskud

Antallet af offentligt ansatte på løntilskud i kommunerne ventes fordoblet på blot ét år. Kommunernes pressede økonomi får skylden for tendensen, der betyder, at faglærte må vige pladsen for billigere ufaglærte i løntilskud. Flere steder er de faglærte blevet bedt om at stå for at lære den nye billige arbejdskraft op i deres gamle job, oplyser FOA.

I sidste måned blev reglerene for aktivering af dagpengemodtagere ændret. Kommunerne skal betale dagpengene, hvis ikke det er lykkes dem at aktivere den ledige, inden der er gået 18 uger.

»Man skal selvfølgelig holde Christiansborg ansvarlig for omlægningen af økonomien som medfører, at kommunerne har et incitament til at placere de ledige i offentlige løntilskudsstillinger i overtal,« siger Mona Striib, næstformand i FOA.

Og antallet af aktiverede ledige med løntilskud stiger med rekordfart i kommunerne. Ifølge FOA og CASA, Center for Alternativ Samfundsanalyse vil der være op imod 25.000 ledige ansat på løntilskud i kommunerne i 2010 - eller dobbelt så mange som sidste år.

I starten af 2008 lå antallet af løntilskudsansatte på 9.200 rundt omkring i landets kommuner, og i juni 2009 var det antal steget til 12.800.

Kommuner fyrer faglærte og ansætter folk med løntilskud (Information.dk) (11. februar 2010)

Jeg har forsøgt at få aktindsigt i Vejle kommune over kommunens brug af ansatte i aktivering i daginstitutionerne under Vejle kommune. Men det kan Vejle kommune ikke for tiden fremvise nogle konkrete tal for.

Derfor er Inger Støjbergs forsikringer i radioavisen kl. 12 om, at ville overvåge udviklingen for løntilskudsjob umulig. Man kan nemlig ikke se detaljerede opgørelser for de enkelte kommuners brug af personer ansat i løntilskudsjob.

& det ved hun med garanti godt.

Men det lyder jo godt.

Her har vi en minister, der gør noget ved sagen. - siger hun...

Men det er spin eller rettere propaganda.

Spørger du mig er virkningen heller ikke uønsket i regeringen. Det paradoksale er så, at folk bliver arbejdsløse for deres egen skattepenge... :/