You are here

PET overvågede og kontaktede EU-modstandere fra Folkebevægelsen i Århus i 2002 - FBU

Ung unionsmodstander fik besøg af to PET-agenter på fisketur efter navne, og oplysninger om hvordan modstandere kommunikerer og organiserer sig.

Kathrine Klok Due var i gang med at pakke sine flyttekasser ud, da telefonen pludselig ringede. Det var PET i den anden ende af røret. De ville vide, om hun var hjemme. Kort efter bankede to PET-folk på hendes dør.

- I starten vidste jeg ikke, at de var fra PET. De præsenterede sig bare som 'politiet'. De vil ikke fortælle, hvad besøget skulle handle om. Jeg blev forskrækket og nervøs for, om nogle af mine pårørende var kørt galt, fortæller Kathrine Klok Due til Arbejderen.

Hun glemmer aldrig den julidag i 2002. Hun havde lige lejet et værelse i en lejlighed i Århus, hvor hun er begyndt at læse religion og samfundsfag.

Kathrine Klok Due var aktiv i Folkebevægelsens Ungdom, og glædede sig til, at hun et par måneder senere skulle til København for et demonstrere mod EU`s regeringschefer, der var til topmøde i hovedstaden.

Læs mere på:
Da PET ringede på (Arbejderen.dk)
(22. september 2009)

Det er uvist om det er et krav om man skal være EU-tilhænger for, at kunne blive PET ansat... :/

Da jeg i sin tid var aktiv i valgforbundet af unionsmodstandere Demokratisk Fornyelse fra '96-'98 havde vi en intern vits om, at PET også lyttede med. Måske gjorde de faktisk.

Men at PET registrerer lovlig politiske aktiviteter så sent som i 2002 viser, at forbuddet mod registrering af lovlige politisk aktiviteter stadigvæk foregår i PET i strid med offenlige politiske erklæringer om det modsatte. En 1½ år gammel opbevaring af en avisartikel med navn er registrering af politisk lovlige aktiviteter.

PET kommissionen dækker kun frem til murens fald i 1989 1994. En rapport, som da også viste at unionsmodstandere også blev overvåget.

Med de øgede beføjelser som PET har fået med anti-terrorlovene kan PET i stigende omfang krænke folks privatliv.

Det må være på tide, at indføre frit lejde for PET & andre offentligt ansatte til offentligt at fortælle om ulovligheder i stil med en amerikansk ordning. Den amerikanske whistleblowerordning gør, at ansatte i statslige organisationer uden risiko for straf & økonomiske konsekvenser kan fortælle om ulovlig adfærd eller handlinger i strid med politiske retningslinjer.

Samtidigt skal samtlige politifolk på et grundlæggende demokratikursus. Det skal skole dem i, at de skal overholde gældende love & især grundloven - herunder retten til forsamlingfrihed.

Der er brug for en grundlæggende holdningsændring. Det er ikke acceptabelt, at PET ved deres fremfærd forsøger at intimidere politiske aktivister.

Det er ikke trods alt ikke alle her i landet, som er umælende får !