You are here

PET & FE kan diktere asyldomme i flygtningenævnet

PET og FE kan forlange, at Flygtningenævnet afviser asylansøgere og lyver om begrundelsen. Det ultimative bevis på, at uafhængigheden halter, mener Bjørn Elmquist

Hvis Politiets Efterretningstjeneste (PET) eller Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) vurderer, at en en flygtning, der søger asyl eller opholdstilladelse i Danmark, kan være til fare for landets sikkerhed, kan de diktere Flygtningenævnet at give afslag på ansøgningen.

Samtidig kan tjenesterne forlange, at Flygtningenævnet giver ansøgeren en falsk begrundelse for afslaget.

- Det er det ultimative bevis på, at Flygtningenævnet intet har med en uafhængig domstol at gøre, siger Bjørn Elmquist, advokat og formand for Retspolitisk Forening.

Han har alene det seneste år ført flere sager i nævnet, hvor han er overbevist om, at afslaget kommer på ordre fra efterretningstjenesterne.

- Når man har været igennem hele den lange sagsproces og afslaget så falder helt uden begrundelse, får man af og til en klar fornemmelse af, at det var dikteret på forhånd. Det sker for eksempel i sager, hvor klienten har haft kontakt med oprørsbevægelser, som det kurdiske PKK, fortæller Bjørn Elmquist til Arbejderen.

PET kan diktere asyldomme (Arbejderen.dk)

Omtalt igår d. 2. juli 2009 af DR P1 Orientering, men ikke online som seperat indslag endnu.

Se også:
Flygtningenævnets uafhængighed er gået fløjten (retspol.dk)

Dette er endnu et brik i afsløringen af, at flygtningenævnet er et skalkeskjul for en "fair og fast udlændingepolitik".

Den 15. juni 2009 kom formanden for flytningeningenævnet nemlig til over for Information at afsløre, at nævnet retter ind efter en konvention som ikke er en del af lovgrundlaget for flygtningenævnets arbejdsområde:
Asylbedrag: Flygtningenævnet støtter sig til forkert konvention

Nævnet tager øjensynligt hensyn til den europæiske menneskerettighedskonventions afgørelser ved den europæiske menneskerettighedsdomstol, men i loven for flygtningnævnet står det klokkeklart at FNs flygtningekonvention ene og alene er grundlaget for nævnets behandling af asylsager !

Det skabte ikke den store politiske postyr. Flertallet af folketingets partier vidste det godt & der er jo derfor ikke nogen grund til at råbe op. :/

Retsstat, min bare ...