You are here

Afliv myterne om førtidspension

Bettina Post formand for Dansk ocialrådgiverforening skrev i Information d. 10. juni 2009:

Der florerer en masse myter om, at der er kommet flere førtidspensionister, og at arbejdsdygtige mennesker og helbredelige psykisk syge unge tildeles førtidspension. Det er på tide at aflive disse myter.

Der florerer i den politiske debat i øjeblikket mindst tre sejlivede myter om kommunernes administration af førtidspensionsreglerne. Ingen af dem har imidlertid bund i virkeligheden, og det vil være katastrofalt, hvis der reguleres i førtidspensionsreglerne på baggrund af dem. Jeg skal hermed gøre mit til at aflive dem én for én;

-Myte 1: Aldrig har der været så mange førtidspensionister.

Her kan man bare gå i gang med at tælle. Det har Beskæftigelsesministeriet gjort for nylig, da ministeren skulle svare på, hvor mange førtidspensionister der var i hvert af årene 2005-2008.

Ifølge ministeriet viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af førtidspensionister er faldet fra 250.747 i 2005 til 240.974 i 2008. Altså et fald på 9.773 førtidspensionister over fire år.

Tal fra Ankestyrelsen viser ligeledes, at der i gennemsnit for de samme fire år er sket et fald på knapt 500 tilkendelser om året. Antallet af førtidspensionister er altså faldet og ikke steget.

Afliv myterne om førtidspension (Information.dk) (10. juni 2009)