You are here

Debat om patientdirektivet på DR P1 debat d. 23. april 2009

DR P1 Debat d. 23. april 2009:

Hvad er vigtigst: Patienternes mulighed for frit at kunne vælge, hvor de vil behandles - eller sygehusenes mulighed for at styre hvem der skal behandles hvor?

Det er omdrejningspunktet i debatten om et forslag fra EU-kommissionen, der ønsker at alle skal have mulighed for at blive behandlet for en sygdom i et andet EU-land - på hjemlandets regning. I dag tager Europa-parlamentet stilling til forslaget.

På forhånd advarer de danske sygehuse mod forslaget. Man risikerer at undergrave det danske sundhedssystem, mener regionernes formand Bent Hansen, der forud for debatten har skrevet til samtlige EU-parlamentarikere med en advarsel.

Men Bent Hansen ser spøgelser, mener den liberale gruppes ordfører i parlamentet Karin Riis Jørgensen.

Vært: Knud Erik Dahl

Hør mere på:
Skal vi frit kunne vælge sygehus i EU? (DR Online)
www.dr.dk/P1/P1Debat/Udsendelser/2009/04/23094355.htm

Desværre ikke online mere hos DR:

Skriv til DR P1 Debat her & spørg eventuelt hvorfor (DR P1 Debat)

Læs Bent Hansens brev til medlemmer af Europa-parlamentet her: Patienters ret til behandling i andre EU-lande til debat (regioner.dk) (20. april 2009)

[Ændret link]


EU har ikke noget at skulle have sagt på det her område overhovedet. Det hører under de enkelte lande, som suverænt selv skal kunne bestemme og planlægge sygehusvæsenets indretning.

Markedsgørelsen igennem EUs indre marked vil ikke hjælpe en borger i Rumænien, da vedkommende ikke har råd til at betale for sygehustilbud i eksempelvis Danmark.

Samtidigt er EUs indvadering af sundhedsområdet endnu et eksempel på EF-domstolens aktivisme, hvor nye politikområder fortolkes ind under EUs paddehat af EU-lovgivning på ialt 90.000 siders EU-lovgivning. En EU-lovgivning, som alle står over Grundloven og kun giver Folketinget ringe mulighed for at ændre et komma hist og her.