You are here

Kristian Jensen kan også fejladministrere love

Skatteminister Kristian Jensen (V) har fejlagtigt håndhævet lovgivning, som endnu ikke var vedtaget i Folketingssalen.

Først gav han landets virksomheder mulighed for at udskyde indbetalingen af skat og moms, og siden hen orienterede han Finansrådet og Forsikring & Pension om at agere efter nye regler for udbetaling af kapitalpensioner – ingen af delene var vedtaget i Folketinget.

Skatteministeren står til næse (Politiken.dk) (1. april 2009)

Det lader til at være udbredt blandt venstre ministre. For tiden har beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen sat gang i forsøg med sygedagpengemodtagere uden lovhjemmel, hvor de kan miste sygedagpengene i forsøg i nogle kommuner. Omtalt her & her.

Claus Hjort Frederiksen har også tidligere administreret en lov efter sit eget hoved uden at have støtte i lovgivning. Dengang var drejede det sig om 300 timers reglen, som ministeren mente skulle omfatte gifte ægtefæller med den ene i ustøttet arbejde. Konsekvensen var at nogle ægtefæller i strid med loven fik frataget den ene ægtefælles kontanthjælp. De ramte var ægtefæller med lave indkomster. Reglerne for kontanthjælp er at ægtefællen i arbejde skal tjene mindre end 2 gange kontanthjælp for, at den anden kan modtage kontanthjælp. Kommunerne var tvungent af ministeriet til at administrere i strid med loven ellers mistede de refusion for den pågældende kontanthjælpsmodtager & så skulle kommunekassen i disse skattestopstider selv betale.

Med de her eksempler spekulerer jeg på om Lars Løkke Rasmussen har et hemmeligt kriterie om, at man som minister skal give demokratiet fingeren ved bevidst at fejladministrere i strid med gældende regler.

Eller er det en konsekvens af flere år med en regering, hvor man anser regeringsmagten som en selvfølge ?

Det er på høje tid at der kommer en ny regering !