You are here

EU støtter ikke forbrugersikkerheden

Jeg havde et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad d. 3. april 2009:

I VAF d. 2. april skrev Arne Thøgersen (AT) fra Europabevægelsen, at EU sikrer forbrugersikkerheden. Men dette er langt fra virkeligheden.

Forbrugersikkerheden taber altid til industriens interesser i EU. Et eksempel er hårfarveprodukter, som indeholder allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer.

EU-kommissionen har som en løsning på det problem sidste år fundet frem til, at der nu skal en advarsel på produkterne. EU vil altså hellere sikre producenterne end forbrugerne. JuniBevægelsen vil forbyde alle skadelige stoffer.

Og til ATs spørgsmål om standardiseringen er gået for vidt ? Ja, det er den. Ikke bare den, men hele EUs omfang. I 2005 var der 80.000 siders EU-lovgivning, som alle står over den danske grundlov. JuniBevægelsen vil arbejde for et slankere EU, hvor medlemslandene kan indføre strammere krav. Altså skal al EU-lovgivning være minimumsregler, hvor Folketinget igen kan indføre skrappere krav for miljøet og retten til lige adgang til et gratis sundhedsvæsen.

JuniBevægelsens spidskandidat Hanne Dahl sidder iøvrigt som den eneste dansker i parlamentets formandskonference, som planlægger og tilrettelægger sagsgangen. Bedre indflydelse kan man som vælger ikke få. Stem på liste J d. 7. juni 2009.

Flemming Leer Jakobsen

Medlem af JuniBevægelsens landsledelse

I et tilfælde i England førte brug af et hårfarveprodukt til dødsfald for en mor til 3 mindre end en halv time efter brug. Hun fik et anafylaktisk chok af indholdet i et produkt købt i dagligvarehandelen. Kilde: DR Kontant som jeg husker det omkring d. 24. november 2004. Desværre ikke online. Men BBC har omtale af sagen her:

Mrs Devi had been using Movida dye, produced by Laboratoires Garnier, for the first time when she suffered the fatal attack.  (Fru Devi havde brugt Movida farve, fremstillet af Laboratoires Garnier for første gang da det fik fatale følger, flj)

Hair dye allergy 'led to tragedy' (BBC.co.uk) (8. maj 2001)

Movida sælges stadig i England: Movida Garnier.co.uk

Se også disse:
Allergy to hair dye 'increasing' (Bbc.co.uk) (2. februar 2007)
Study links hair dyes to cancer (Bbc.co.uk) (8. juni 2005)

Besøg også Vejle Mod EU og bliv aktiv i Vejle op til parlamentsvalget d. 7. juni 2009.