You are here

PET løj om beviser i Tuneser-sagen

Materialet, som Politiets Efterretningstjeneste lagde frem for domstolene, overdramatiserer to udviste tuneseres skyld.

B.T. afslører PET's fejl: Overdrev beviser i Tuneser-sagen (Bt.dk)

Læs også disse artikler på BT.dk:


Modsat journalisterne på BTs politiske korrekthed beskriver jeg her på Denmark Online det med et mere betegnende udtryk. Nemlig det, det er. En Løgn. Under chefen for PET Jacob Scharfs ledelse forfalsker PET nu fakta i terrorsager og hvis det ikke var fordi at Højesteret havde behandlet Tuneser-sagen. Ja, så var det aldrig blevet afsløret. Så havde PETs påstande stået til troende.

Det er også foruroligende, at tidligere justitsminister Lene Espersen og nuværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech på det falske grundlag har sagt god for at administrativt at udvise de 2 tunesere. Det er nemlig disse to ministre, som ifølge de nuværende regler sætter deres underskrift på udvisningerne på baggrund af PETs "beviser".

En Dansk-Marokaner med dansk statsborgerskab blev løsladt umiddelbart efter PETs propaganda fremstød sidste år. Han udgør øjensynligt ikke "en trussel" og går frit omkring i Århus.

Løsningen på den manglende domstolskontrol er efter min mening ikke, at indføre hverken hemmelig domstole eller retspleje. (Jeg kalder dem for Kafka-domstole efter Kafkas roman processen).

Der skal ikke være forskellige retssystemer for almindelige strafferetssager og så terrorsager, som blandt andet Per Stig Møller offentligt har argumenteret for i Kristeligt Dagblad d. 24. juli 2008. Terrorsager skal behandles under de samme domstole som al anden kriminalitet ved uafhængige domstole med de dertil hørende grundlæggende retsgarantier og principper, som var gældende før 11. september 2001.

I andre terrorsager har domstolene også lagt stor vægt på PETs "bevismateriale". Kan man nu stadigvæk stole på dem ? Det kan jeg have mine tvivl om nu.

Iøvrigt synes jeg det er påfaldende, at der ikke er nogen som stiller spørgsmålet: Hvornår skal anti-terrorlovene ophæves igen ?

Anti-terrorlovene har gjort stort indhug i privatlivets fred og al IT-kommunikation bliver nu automatisk registreret af internet- og telekommunikationsudbydere i Danmark og opbevaret i 1 år. Det gælder internetsurfing, emails afsender og modtager, SMS'er og brug af almindelig telefoni. De kan så udleveres mod en dommerkendelse. Men rundtomkring på landets politistationer vil politifolk gerne have adgang til disse data uden en dommerkendelse. (Computerworld d. 15. oktober 2008).

Læg dertil at PET kan få adgang til dine udlån på bibliotekerne og adgang til dine helbredsoplysninger fra hvilket som helst sygehus eller læge. Det blev indført ved den ændrede anti-terrorlovgivning i 2006.

Så det er efter min mening på sin plads, at ophæve disse indgreb i privatlivets fred. PET kan ikke bruge disse data til noget som helst alligevel.

Det næste bliver vel en systematiseret sindelagskontrol baseret på udlån, hvor PET "forebyggende" sætter folk bag lås og slå i ubegrænset tid i "terrorsager".

Demokrati handler også om, at stille spørgsmål til magthaverne. Det handler også om, at få indsigt i myndighedernes ageren. Begge ting gælder ikke for PETs og FEs (Forsvarets Efterretningstjeneste) vedkommende. Det er jo sååå hemmeligt.