You are here

Nulstil kodeord i windows vista (reset passwords)

Her forleden dag tog en af mine venner fat i mig og bad om min hjælp.

De havde glemt kodeordet til en af deres Windows Vista brugernavne (logon). Jeg forsøgte mig med flere tiltag, men sikkerheden i Vista er faktisk rimelig høj. Så det var stort set umuligt og efter flere timers forgæves forsøg fra min side af tog jeg mig en tænkepause. (Ja, indrømmet jeg mødte en IT-mur :/)

Jeg tog hjem og tænkte over det. Jeg ved, at der til Windows XP findes værktøjer til at nulstille kodeord med og der måtte findes en tilsvarende til Windows Vista. Og ganske rigtigt. Det gør der. Og den er tilmed gratis.

Den hedder Trinity Rescue Kit | CPR for your computer (Trinityhome.org)

Den er lavet i linux, men den kan afhjælpe glemte kodeord til Vista uden problemer. Den har også mulighed for at arbejde med en PC, som ikke vil starte ordentligt op. Men det kræver, at du har mod på Linux kommandoer.

Trinity Rescue Kit reddede en hel pc med al data, da den sidste mulighed var en total geninstallation af alt på computeren med en genopretningsCD med sletning af al forhåndenværende data.

Hvorfor giver Micro$oft ikke som standard adgang til brugervenlige applikationer til at genoprette og reparere deres software med ?

Jeg tror ikke nogen overhovedet undgår at opleve at deres Winblows baserede PC går ned. Det er ganske gratis med i softwarepakken.

Godt jeg kører Linux (Kubuntu). Det er sikkert og også gratis.

Via
[Three ways to reset a Windows Vista admin password (4sysops.com)]

Nyheder: