You are here

Hjort amok - syge skal aktiveres

Jobcentrene sætter ind med straks-aktivering af syge - døende er dog undtaget. Metal Horsens advarer om, at lægefaglige vurderinger sættes ud af kraft.

Hjort amok - syge skal aktiveres (Arbejderen.dk)

Kommentarer

Er netop blevet ringet op af sygedagpengekontoret. Jeg har været sygemeldt siden 10/3-09 pga. brystkræft. Jeg skal nu aktiveres i henhold til den nye lov om aktivering af syge! Måløs, måtte jeg fortælle hende at jeg havde tænkt mig at starte i uge 8 og at dette var i henhold til min arbejdsplads. Stor var hendes skuffelse...for kunne jeg så ikke bare starte nu! Ellers skulle jeg aktiveres 10 timer om ugen. Men det kan jeg ikke... for jeg trænger til at komme mig!!!!! Alle som er ramt af alvorlig sygdom véd hvad det vil sige at komme ind i et hårdt behandlingsforløb, det tærer både fysisk og psykisk. For det første er det chokerende at modtage et budskab om at man er dødelig syg. Dernæst ligger man, mod manges bedrevidende, ikke stille som sygemeldt. Man har travlt, næsten dagligt, med at komme i behandling, for mit vedkommende, over hele Sjælland, 7 hospitaler og hvor der ofte er 100 km hver vej og ventetid! Tilmed er man i en lang periode, næsten daglig på vej til en eller anden behandling. Dernæst kommer at man skal holde sammen på en rystet familie, jeg har to børn på 10 og 13 år, som deres far har valgt ikke at have kontakt med. Stor har deres angst været for så at miste mig. Hvor er tiden til reconvascens? Undtagelsen for aktivering er hvis man er døende. Er vi ikke alle? Mistro og mistillid tegner vores velfærdssamfund, vi er gået fra "dreamsociety" til "threatsociety". Alle mistænker alle i dette "grådighedens årti." Skal jeg virkelig føle at jeg skal have dårlig samvittighed, når jeg skal til behandling, over at jeg bekoster systemet, et system der har valgt at have verdens højeste skattetryk, hvor ligeværdigheden plejede at tælle. Men hvor lægefagligheden bliver underkendt, sygeplejerskerne fyret for et godt ord, og hvor man hellere bruger pengene på privathospitaler så de offentlige betaler prisen, sammen med størstedelen af den syge befolkning. Skulle jeg hellere tage en af disse små drinks de serverer i Holland, ved aktiv dødshjælp? Vi behøver en ny regering nu. Det er gået forvidt. I skulle skamme jer. Det er helt ekstremt i Danmark. Hvor bliver revolutionen af?

Hej Linda,

Tak for din kommentar.

Ja, det er desværre alt for meget regler end hensynet til mennesket, der står i centrum især under den nuværende borgerlige regering.

Din situation er nok desværre ikke enestående. Jeg håber, at du trods alt kan holde humøret oppe trods modgangen. Jeg vil gerne sende nogle gode tanker din vej >:)

Vi behøver en ny regering & også en revolution med vægten lagt på socialisme & reel omfordeling af samfundets værdier.

En ting kan jeg ihvertfald konstatere. Under det nuværende kapitalistiske system går det ad h til. Der er flere fattige & stadigvæk arbejdsløse her i landet.

Desværre er middelklassen lullet ind i en drøm om den danske velfærdsstat, som idag ikke længere eksisterer.

Det er et paradoks, at de velfærdsgoder i form af bygninger & veje mm. som er opbygget igennem årene har vi idag ikke råd til at vedligeholde.

Noget er helt galt & jeg vil da ihvertfald arbejde for en ændring på det. Et menneske ad gangen.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer
denmarkonline.dk