You are here

Fri proces for traktat-sag mod Fogh

Ib Roslund fra Folkebevægelsen Mod EU skriver idag:

Ole Krarup vil nu bede landsretten om et forberedende retsmøde i den nye grundlovssag.

Onsdag gav Civilstyrelsen under Justitstministeriet fri proces til de 30 personer som har lagt sag an mod statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller for brud på grundloven i forbindelse med Folketingets vedtagelse af Lissabon-traktaten.

På vegne af sanger Niels Hausgaard, tegner og forfatter Ib Spang Olsen, tidl. sognepræst Helge Rørtoft-Madsen, professor Drude Dahlerup, regionsmedlem Poul Erik Andreasen, forhandlingssekretær i 3F Klavs Lorenzen og 25 andre indgav tidl. MEP og juraprofessor Ole Krarup stævning mod Fogh Rasmussen og Stig Møller den 19. maj i år.

Sagsøgerne mener, at Lissabon-traktaten "medfører suverænitetsafgivelse i så betydeligt og så ubestemt omfang, at traktaten ikke gyldigt kan tiltrædes uden grundlovsændring efter § 88" og at de to minstre "har handlet i strid med Grundlovens § 20". Kort sagt: De mener at traktaten burde have været sendt til folkeafstemning.

- Den her sag handler ikke om ja eller nej til traktaten. Den handler om, at befolkningen bør blive spurgt, forklarer Helge Rørtoft-Madsen fra kredsen af sagsøgere.

Ole Krarup oplyser, at han nu vil landsretten om et forberedende retsmøde i sagen.

Læs den stævning Ole Krarup indgav den 19. maj på Folkebevægelsen Mod Eus hjemmeside.

Fundet her:
Fri proces for traktat-sag mod Fogh (Folkebevaegelsen.dk)

Der kører i forvejen en anden sag imod Anders Fogh Rasmussen for grundlovsbrug i forbindelse med Irak-krigen 2003 anlagt af Grundlovskomiteen af 2003. (Omtalt her: Opdatering om Grundlovssagen imod Anders Fogh Rasmussen om Irak krigen). Den sag ser ud til at blive realitetbehandlet i 2010.