You are here

Historisk Højesteretdom i tuneser-sag

DR P1 Orientering d. 19. november 2008:

Det er en historisk dag i dag. Det understreger flere jurister, efter at Højesteret til middag slog fast, at hemmelige beviser ikke kan føre til varetægtsfængsling end ikke af personer mistænkt for at være til fare for statens sikkerhed.

Højesteret har sat et historisk punktum i seks års debat om principperne i dansk terrorlovgivningen. Det er nu slut med hemmelige beviser i sager om varetægsfængling og administrativ udvisning.

Hvis ikke Politiets Efterretningstjeneste fremlægger konkrete materialer eller oplysninger om, hvad der får tjenesten til at mene, at en person er til fare for statens sikkerhed, så kan der end ikke blive tale om at varetægtsfængsle vedkommende.

Højesterets afgørelser i de såkaldte 'tuneser-sager' i dag, underkender dermed indirekte reglerne om hemmelige beviser i udvisningssager, som blev indført med terrorlovgivningen i 2002.

Medvirkende juraprofessor, Jørn Vestegaard ved Københavns Universitet og lektor, dr.jur., Jonas Christoffersen også ved Københavns Universitet.

af Jesper Tynell

Hør mere på:
Historisk dom i tuneser (DR Online)