You are here

Danmarks ry som EU duks er i spil

DR P1 Orientering d. 23. oktober 2008:

I den seneste tid er det kommet frem, hvordan Danmark halter bagefter med at efterleve, og informere borgerne om, EUs regler for familiesammenføring for EU-borgere.

Det samme gælder for de rettigheder, EF-domstolen har slået fast for patienter til at blive behandlet i andre EU-lande.

I dagens tema møder vi en fremtrædende international forsker, der har været med til at give Danmark det gode omdømme.  Hun var inviteret til København for nylig af mere skeptiske danske Europaforskere.

Medvirkende Lektor ved Statskundskab Dorte Sindbjerg Martinsen og professer og direktør for Instituttet for Europæiske Integrationsstudier i Wien Gerda Falkner.

Af Astrid Fischer

Hør mere på:
Danmarks ry som EU duks er i spil (DR Online)

Kommentarer

Ja men er det da så slemt? Det er jo trods alt i den gode sags tjeneste. Havde danskerne vidst hele sandheden ville der blot opstå uro. Vi er blevet taget ved næsen fra første dag der var tale om medlemsskab. Dette er desværre fakta.

Ja, Flemming

Du har desværre nok ret. De fleste danskere aner ikke ret meget om EUs skyggesider. Hvor mange ved, at EU-lovgivningen i 2005 fyldte hele 80.000 siders lovgivning om alt muligt ? Dette sideantal er helt sikkert steget siden da, så det idag ligger over 100.000 sider ialt.

Jeg håber dog, at min nyhedsblog kan være med til at få flere til at få øjnene op for EUs store indgreb i eksempelvis Folketingets traditionelle arbejdsområder. Folketinget er idag et gummistempel på EU-lovgivning.

Spred Glæde...trods alt :/
FlemmingLeer