You are here

Sarkozy: Statsfonde skal redde EU-industri

Det franske EU-formandskab vil have statsstyrede investeringsfonde i Europa som løsning på det næste led i finanskrisen. Samtidig varsler Sarkozy nye euromøder.

Sarkozy: Statsfonde skal redde EU-industri (Berlingske Business.dk) (21. oktober 2008)

Der er stadig ingen, som har forklaret mig på en tilfredsstillende vis hvorfor bankerne skal hjælpes her i 2008 med skatteyderpenge. Da it-boblen sprang i 2000 var ikke så meget som en skatteryderbetalt øre til it-sektoren. Hvad er forskellen ? Har bank-sektoren bedre lobbyister ?

Vi bliver faktisk alle fattigere ved den massive tilførsel af kapital ikke bare til bank-sektoren. Pengene går jo fra de enkelte landes statskasser. Nu vil den båtnakke til Nicolas Sarkozy bruge milliarder til at købe industrivirksomheder op i EU-landene for at beskytte dem imod opkøb fra kapitalfonde fra Kina og mellemøsten. EU-industriens aktiefald den sidste måned har nemlig gjort dem billigere at opkøbe.

Hvorfor er det lige, at det bliver fremstillet som en redningsplan når det i realiteten er bankrøveri af skatteydernes penge ? Den borgerlige Sarkozy og andre, som påtænker at hoppe med på den vogn er nogle hyklere. De borgerlige har prædiket den fri liberalisme i årtier og når den så spiller fallit vil de bruge statskasserne til at redde de fallerede selskaber med.

Det er socialisme for de rige ! Og misbrug af statsmidlerne.

Vanviddet må stoppe.

Ulykkeligvis lader det til, at der kun i den tyske bank-sektor hersker en anden og mere fornuftig tilgang til finanskrisen. Såvidt jeg ved fra DR2 Udland her i går aftes var der kun 1 bank, som havde tilmeldt sig den tyske finanspakke. Kravet om et loft over lønnen til top-ledelsen lader til at være motivationen for indtil videre ikke at gå med i den finanspakke. Det sker under dække af, at det ville være "skamfuldt" for de tyske banker at modtage penge fra staten.

Gid de danske banker havde samme indstilling. I Danmark dækker statskassen grundlæggende for alle bankers totale engagement uden nogen øvre grænse de næste 2 år.

Vi må håbe, at den lotteriseddel ikke bliver udtrukket...