You are here

EF-domstolen truer det danske skattesystem og velfærden

Folkebevægelsen Mod EU skrev i en pressemeddelelse d. 3. oktober 2008:

EU-kommissionen er i denne uge kommet med en såkaldt åbningsskrivelse, som indleder en ny sag mod Danmark ved EF-domstolen. Sagen er rettet mod de danske regler om, at danske virksomheder, der etablerer sig i udlandet, bliver ekstrabeskattet i forbindelse med flytningen. Det er i strid med Rom-traktaten, konstaterer Kommissionen. Professor i EU-ret ved Syddansk Universitet Søren Friis Hansen vurderer, at princippet i sagen også vil ramme den danske skattelovgivning på flere andre områder.

- EU-tilhængerne i Folketinget og regeringen har altid sagt, at unionen aldrig ville blande sig i skattepolitikken. Men det gør Kommissionen og EF-domstolen alligevel. Og det udgør en meget alvorlig trussel mod det økonomiske fundament for den skattefinansierede velfærdsmodel, vi forsøger at bevare i Danmark. Derfor bør ja-siden på Christiansborg tager deres løfter på dette område alvorligt og finde en permanent løsning, som forhindrer EUs indblanding i dansk skattelovgivning - om nødvendigt en egentlig skatteundtagelse, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

- Den nye sag er ikke overraskende for Folkebevægelsen, som hele tiden har forudset denne udvikling. Den viser, at skattefinansieret velfærd skal vige for markedskræfternes uhæmmet frie spil i EU. Det er helt i tråd med EUs traktatmæssige grundlag.

Fundet her:
[EF-domstolen truer det danske skattesystem og velfærden (folkebevaegelsen.dk)]

Se også:
EU kræver moms på godgørenhed