You are here

DF: Udlændingeloven sat ud af kraft & Carpenter-dommen

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, er oprørt over, at tre måneders hundepasning i Sverige er nok til at få familiesammenføring i Danmark.

DF: Udlændingeloven sat ud af kraft (DR Online) (14. september 2008)

Læs et mere udførligt uddrag fra DR 21 SØNDAG på:
Eksperter: Familiesammenføring er lettere end antaget (Politiken.dk) (14. september 2008)

Se selv indslaget på DR Online (Søndag d. 14. september 2008)

Udlændingeservice bliver igen beskyldt for at vildlede danskere, der ønsker at bruge de lempeligere EU-regler til at få en udenlandsk ægtefælle til Danmark.

I fem år undlod Udlændingeservice på sin egen hjemmeside, der fungerer som vejledning, at oplyse om den såkaldte Carpenter-dom fra 2002.

Dommen betyder, at man ikke behøver at flytte til f.eks. Sverige for at få familiesammenføring med en udenlandsk ægtefælle, men at man kan opnå det samme i Danmark, hvis man har et arbejde, hvor man yder rådgivning eller andre former for tjenesteydelser i andre EU-lande. (Hvis den ene ægtefælle er dansk statsborger eller et andet EU-land, flj)

Udlændingeservice holdt EF-dom skjult i fem år (Politiken.dk) (14. september 2008)

Først afsløret igår i den trykte udgave af Politiken, som er fra den redegørelse Udlændingeservice sendte til Folketingets ombudsmand:

Siden 1992 har ministre tilladt, at der kunne gå år, før udlændingemyndighederne blev orienteret skriftligt om EU-domme.

Udlændingemyndigheder har nølet i årevis (Politiken.dk) (13. september 2008)